\n
\n
\n
\n
\n

Zoznam alergenov

Alergény sú vyznačené v zložení produktov
zvýrazneným hrubším písmom. 

Produkty môžu obsahovať stopy iných orechov a sušeného ovocia.
(Pohánková múka je balená v priestoroch, kde sa môžu vyskytovať stopy lepku - informácia od dodávateľa múky).

Ovocné a zeleninové šťavy sú vyrábané
v priestoroch kde sa spracovávajú orechy.

Vzhľadom na veľké množstvá spracovávaných orechov
sa v produktoch môže výnimočne vyskytnúť škrupina z orechov.

Zoznam alergénov podľa platného výnosu vydaného Ministerstvom zdravotníctva a Ministerstvom pôdohospodárstva SR zo dňa 1.2.2008:

  1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody).
  2. Kôrovce a výrobky z nich.
  3. Vajcia a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Arašidy a výrobky z nich.
  6. Sójové zrná a výrobky z nich.
  7. Mlieko a výrobky z neho.
  8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
  9. Zeler a výrobky z neho.
  10. Horčica a výrobky z nej.
  11. Sezamové semená a výrobky z nich.
  12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l. /konzervanty/
  13. Vlčí bob a výrobky z neho.
  14. Mäkkýše a výrobky z nich.